Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του «Ευαγγελισμού», λόγω των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καταγγέλλει η επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κάνοντας λόγο για συνολικά 1.000 κενές θέσεις.

Η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο κατέγραψε «τις πιο κραυγαλέες ελλείψεις σε γιατρούς» και όπως αναφέρει 100 θέσεις ειδικευμένων και 70 ειδικευόμενων είναι κενές, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα δεν θα καλύπτονται πολλά τμήματα.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο δουλειάς, ενώ σχεδόν οι μισοί γιατροί και κυρίως οι ειδικευόμενοι είναι εξουθενωμένοι και δεν μπορούν να αποδώσουν όσο απαιτείται.

Οι εξαγγελίες, όπως αναφέρει, για πρόσληψη 716 μονίμων γιατρών και 300 επικουρικών σε όλη τη χώρα, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.