Στο νέο σχολικό κτίριο στην Ανατολή Ιωαννίνων θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τους χώρους του σήμερα το πρωί. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9:45 και ξεκίνησε από την ξύλινη στέγη του κτιρίου.

Η αντίδραση των 14 εκπαιδευτικών ήταν άμεση. Χωρίς να δημιουργήσουν πανικό, εκκένωσαν αμέσως το σχολείο από τους 123 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μετέφεραν στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται απέναντι. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «το κύριο μέλημα τώρα είναι η γρήγορη μετεγκατάσταση του σχολείου, καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση του κτιρίου. Από την πλευρά τού δήμου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχολείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για καινούργιο κτίριο, που δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και απαιτούνται εργασίες, τόσο εντός του κτιρίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά. Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατολή, υπήρξε συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας, Παντελή Κολόκα, με την αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη και θα ισχύσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πάγια διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.