Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Πέμπτη (30/09) από την ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα, γεγονός που είχε χαρακτηριστεί ως ιστορικό από Ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, στη Ριτσώνα, όπου λειτουργεί το Αποτεφρωτήριο, χιλιάδες οικογένειες μπόρεσαν να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία των αγαπημένων τους, εδώ, στη χώρα μας, και να λυτρωθούν από την ταλαιπωρία μεταφοράς τους στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Κοινωνία Αποτρέφρωσης.

Μεταξύ των επωνύμων που αποτεφρώθηκαν στη Ριτσώνα ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Στέφανος Μίλλερ κ.α. Το Αποτεφρωτήριο σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει livestreaming από την αίθουσα τελετών, ώστε οι συγγενείς και οι φίλοι που δεν μπορούν να παραβρεθούν στην τελετή, να μπορούν να την παρακολουθούν από όπου βρίσκονται, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Πρόσφατα, η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η υπόσχεση» και αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Η υπόσχεση»: