Για τη σκληρή μάχη που έδωσε επί δύο μήνες στο νοσοκομείο με τον κορονοϊό μίλησε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Όπως είπε, είδε το θάνατο κατά πρόσωπο και ευχαρίστησε τον Θεό που επανήλθε στη ζωή. Ο γέροντας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και δήλωσε ότι εμβολιάστηκε και ο ίδιος.

«Είναι μια οργή του Θεού, ένα σημείο των καιρών» δήλωσε για τον κορονοϊό ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε κυπριακό κανάλι και συνέχισε με ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή».

Ο ίδιος τόνισε ότι αν είχε καθυστερήσει να μπει στο νοσοκομείο μία ή δύο ημέρες, θα είχε πεθάνει.

Ο ηγούμενος Εφραίμ τάχθηκε κατά των αρνητών ιερέων, σημειώνοντας ότι καλύτερο είναι να κρατήσουν την άποψή τους για τον εαυτό τους και να μην προπαγανδίζουν, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποφασίσουν εκείνο που νομίζουν σωστό. «Πάντα πρέπει να ακούμε τους επαΐοντες» υπογράμμισε.

Ο ηγούμενος Εφραίμ ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι εμβολιασμένος. Όπως είπε, έκανε το εμβόλιο τρεις μήνες μετά τη νόσησή του.

Ερωτηθείς για θεωρίες που αναπτύσσονται σε ορισμένους παρεκκλησιαστικούς κύκλους με αφορμή την πανδημία, δήλωσε: «Η Εκκλησία δεν απορρίπτει την Επιστήμη», τόνισε και έφερε παραδείγματα Αγίων που νοσηλεύτηκαν ή ακόμη και χρειάστηκε να εγχειριστούν και να δεχθούν ιατρική περίθαλψη. «Χαιρόμαστε που έχουμε επιστήμονες-ανθρώπους του Θεού», επισήμανε.