Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι από νωρίς το πρωί πολύ αυξημένη.

Η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου κορυφώνεται, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του Mega και οι επιβάτες πάνε στο πλοίο αρκετά πριν τον απόπλου προκειμένου να περάσουν από τον απαραίτητο έλεγχο.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά οι επιβάτες πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.

Κατά την επιστροφή τους από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας οι επιβάτες οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο. Στο δεύτερο περιλαμβάνονται μοριακό, rapid αλλά και self test εφόσον έχει έχουν διενεργηθεί 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο