Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες έκλεισαν οι Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην 2η οργανωμένη ελληνική συμμετοχή με τίτλο «Ομογένεια 2014», που έλαβε χώρα με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ως μέρος της έκθεσης FOOD & LIFE στο Μόναχο, την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 100.000 ενδιαφερόμενοι.

Όπως ενημερώνει το επιμελητήριο με ανακοίνωσή του, την επιτυχημένη ελληνική παρουσία και ειδικά της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση, υπογραμμίζει με έγγραφό του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, το οποίο αναφέρει ότι στόχος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ήταν να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα συμμετοχής των ελληνικών εταιριών, να υποστηριχθούν οι πωλήσεις προς τους τελικούς καταναλωτές και να ενισχυθεί συνολικά η Ελληνική παρουσία στην έκθεση. Υπογραμμίζει ακόμη ότι, για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας κινητοποιήθηκε και η ελληνική ομογένεια του Μονάχου.

Ελληνική συμμετοχή υπήρχε όμως, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Μονάχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων – Τμήμα Γερμανίας και σε εκδήλωση μαγειρικής που διοργανώθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ενώ στη διάρκεια του, οι Έλληνες παραγωγοί οίνου που συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν απ’ ευθείας και σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στο κοινό, τα προϊόντα τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ‘Αρτας, Βασίλη Ψαθά και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου Σοφία Φούκη.

Εκ μέρους του Γενικού Προξενείου Μονάχου, παρευρέθηκαν η Χριστίνα Στεφανίδου και ο Δημήτρης Παπούλης. Την ομογένεια της Γερμανίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μονάχου, Σπύρος Ξενάκης, εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων όπως ο κ. Σταμάτης Μελέτης (Ελληνική Ηπειρώτικη Κοινότητα), ο Απόστολος Κότσης (Σύλλογος Ελλήνων Haar), η Θεοδώρα Τσιτσιλάκη με μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων, ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Το Τρίγωνο» Κώστας Γκίκας. Επίσημος αντιπρόσωπος της έκθεσης για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.