Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πεζόδρομο Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, θα φωταγωγήσει, στις 20:30, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μωράλης.

«Ο δήμος Πειραιά έχει προγραμματίσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για όλα τα παιδιά σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Επιθυμία μας είναι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτούς που ζούμε, η πόλη μας να είναι γιορτινή και να πλημμυρίσει με παιδικά χαμόγελα» τόνισε σε δήλωσή του, ο Γιάννης Μώραλης.

Στη σημερινή εορταστική εκδήλωση, θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του δήμου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Σημειώνεται ότι, φέτος στον Πειραιά με δωρεά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν δημιουργηθεί παιδότοποι σε όλες τις γειτονιές, που περιλαμβάνουν παγοδρόμιο, παιχνίδια, φουσκωτά, Αγιους Βασίληδες και πλούσια δώρα. Καθημερινά υπάρχουν happenings, εκπλήξεις και εορταστικά events.

Εορταστικές δραστηριότητες για τα παιδιά έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, στην Πλατεία Τετρακόμων στα Καμίνια, στον προαύλιο χώρο της Αγίας Σοφίας στα Μανιάτικα και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Νού Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου Πειραιά. Τα μέλη τους θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και θα απαγγείλουν ποιήματα και διηγήματα.

Αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο αναγνωστήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης, παιδική ορχήστρα με κρουστά όργανα θα ψάλλει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, με την καθηγήτρια πιάνου και μουσικής αγωγής Νιόβη Κωνσταντινίδη. Το δρώμενο θα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών από τις 17:00 – 18:00 και παιδιά ηλικίας 7 – 9 ετών στις 18:30 έως 19:30.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου της μαθήτριας Εύας Πανάγου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 συναυλία με τη Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά στον σταθμό του ΗΣΑΠ σε συνδιοργάνωση με τη ΣΤΑ.ΣΥ.

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, η φιλαρμονική του δήμου από τις 12:00 έως τις 16:00 θα παίξει μουσικές μελωδίες στις γειτονιές του Πειραιά, ενώ στο Δημοτικό Θέατρο από 18:00 έως 18:45 θα γίνει συναυλία συμφωνικής ορχήστρας δωματίου.

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, η χορωδία του δημοτικού ωδείου έχει προγραμματίσει στις 18:00 συναυλία στην οδό Σωτήρος στο κέντρο του Πειραιά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποηθεί γιορτινός περίπατος της φιλαρμονικής του δήμου Πειραιά στην Πηγάδα, στο Πάρκο Γεννηματά, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Παλαμηδίου, στην πλατεία Καρπάθου και στην πλατεία Σερφιώτου. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί, επίσης, συναυλία των ONIRAMA στο Δημοτικό Θέατρο για τα παιδιά των ιδρυμάτων του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό Bazaar από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», το ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της πόλης με την υποστήριξη του δήμου Πειραιά. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του εκπαιδευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.