Πιο γρήγορα και πιο απλά πραγματοποιείται από τα ΚΕΠ η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την απόφαση έλαβε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η αντικατάσταση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατόχους αδειών μοτοποδηλάτων έως τις 18 Ιανουαρίου 2015.

Αυτή η δυνατότητα που δίδεται στους κατόχους των συγκεκριμένων αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 18 μήνες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Έτσι, αποσυμφορούνται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων, εκτός από τα 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται, επιπλέον, και από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους είναι αίτηση- υπεύθυνη δήλωση, φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου, αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας και φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.