Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα από νέα πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 31/7, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο, ενώ έχει κλείσει η παλαιά εθνικής οδός και η Ολυμπία οδός στο ύψος της Ζήριας.

Σύμφωνα με το thebest, υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς.

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα του 112: «Εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο»

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας.

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.