Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρχές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, δόθηκε εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρια, Άνω Ζήρια), ενώ επιχειρείται να απομακρυνθούν οι λουόμενοι από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι.

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο, ενώ έχει κλείσει η παλαιά εθνικής οδό και η Ολυμπία οδός στο ύψος της Ζήριας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες, την ώρα που υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στην περιοχή μεταβαίνουν και δυνάμεις του ΕΚΑΒ για να παραλάβει άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.