Τυχερή που γεννήθηκε στην Ελλάδα όπου υπάρχει ισότητα στα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών εξέφρασε η πολιτεύτρια με τη Νέα Δημοκρατία, Αφροδίτη Λατινοπούλου στα νέα της διαδικτυακά «χτυπήματα».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μέσω των προσωπικών της λογαριασμών σε facebook και twitter υπογράμμισε πως σαν γυναίκα δε νιώθει την ανάγκη να με προστατεύσει κανένας άντρας καθώς όποιος έχει ανάγκη από «προστάτες» παραιτείται από την «ισότητα».

Χαρακτηριστικά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Είμαι τυχερή γιατί γεννήθηκα στην Ελλάδα (και όχι σε κάποια μουσουλμανική χώρα) που αντιμετωπίζει ως “ίσους” τη γυναίκα και τον άντρα.

Έχουμε ίσα δικαιώματα και ισχυρούς νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματά μας.

Και αν σηκώσει χέρι οποιοσδήποτε άντρας πάνω μου, θα σηκώσω κ εγώ. Και αν δεν μπορώ, θα απευθυνθώ σε δικηγόρο. Και αν δεν έχω δικηγόρο, τότε θα απευθυνθώ στην Αστυνομία. Και αν δεν μπορώ ούτε στην Αστυνομία, θα ζητήσω βοήθεια από τη γειτόνισσα, από το διπλανό καταστηματάρχη, από όποιον ή όποιους βρω. Πάντως, θα φύγω μακρυά αμέσως.

Μ’ άλλα λόγια θα κάνω ό,τι κάνει κάθε άνθρωπος (άνδρας ή γυναίκα) που αντιμετωπίζει αδικία η αυθαιρεσία ή παράνομη συμπεριφορά.

Και αν στο εργασιακό μου περιβάλλον με παρενοχλήσει άνδρας θα τον καταγγείλω – και θα φύγει ή θα φύγω. Και αν τελικά φύγω εγώ, θα κινήσω γη και ουρανό, θα δουλέψω όπου αλλού βρω.

Και αν με πολεμήσουν άνδρες στο εργασιακό μου περιβάλλον (πράγμα σπάνιο, γιατί συνήθως οι γυναίκες πολεμάνε τις γυναίκες) θα επιμείνω, θα δουλέψω σκληρά, θα αποδείξω ότι μπορώ, ότι αξίζω και θα τα καταφέρω.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει “δεν μπορώ”.

Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα η ζωή δεν είναι εύκολη – δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ.

Υπάρχουν οι γυναίκες που ρίχνουν την ευθύνη αλλού, ζητάνε από άλλους να τις προστατεύσουν, δεν κάνουν τίποτα από τα παραπάνω. Όπως υπάρχουν και οι γυναίκες που προστατεύουν τον εαυτό τους με κάθε τρόπο, με επιμονή και τόλμη γιατί έχουν μάθει από την οικογένειά τους να είναι αυτόνομες και υπερήφανες.

Κάθε μια μας μπορεί να αποφασίσει αν θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία ή στη δεύτερη.

Μάθετε τους γιούς σας και τις κόρες σας να έχουν αξιοπρέπεια, να σέβονται, να παλεύουν, να επιμένουν, να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Μάθετε στα παιδιά σας να πιάνουν τη ζωή από τα κέρατα και να μην τους επηρεάζουν οι γνώμες των άλλων. Να μιλάνε, να υπερασπίζονται με αξιοπρέπεια τη γνώμη τους, τη θέση τους στην κοινωνία.

Γιατί είμαστε ίσοι.

Γιατί σαν γυναίκα δε νιώθω την ανάγκη να με προστατεύσει κανένας άντρας. Το κράτος μου δίνει κάθε μέσο να προστατεύω τον εαυτό μου και αυτό έχω μάθει να κάνω.

Γιατί δεν περιμένω από κανέναν να «ευνουχίσει» όλους τους άντρες, να τους τσουβαλιάσει και να τους ρίξει στην πυρά, ούτε να επινοήσει λέξεις και “κινήματα” για να επιβιώσω εγώ και η κάθε “γυναίκα”.

Γιατί γεννήθηκα ίση με τους άντρες. Γιατί έμαθα να σέβομαι όλους τους “ίσους” με μένα. Και να απεχθάνομαι όσους, για να εξισωθούν οι ίδιοι πασχίζουν να “κοντύνουν” όλους τους άλλους.

Ισότητα σημαίνει τέσσερα πράγματα: Ισότητα στις ευκαιρίες, ισότητα απέναντι στο νόμο, ισότητα στην αξιολόγηση, δηλαδή αξιοκρατία. Και το τελευταίο: όχι “προστάτες”! Όποιος έχει ανάγκη από “προστάτες” παραιτείται από την “ισότητα”. Και όποιος επιχειρεί να προστατέψει τον άλλο, αμέσως τον υποβιβάζει. Η Ισότητα – όπως και η Ελευθερία – προϋποθέτει ότι την υπερασπιζόμαστε οι ίδιοι κάθε στιγμή.

Αλλιώς ούτε την αξίζουμε ούτε θα την έχουμε».

https://www.facebook.com/latinopoulouafroditi/posts/1436872156677863

Στην συνέχεια η Αφροδίτη Λατινοπούλου προχώρησε σε νέα ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter όπου έγραψε: «Όποιος έχει ανάγκη από “προστάτες” παραιτείται από την “ισότητα”. Κι όποιος επιχειρεί να προστατέψει τον άλλο, αμέσως τον υποβιβάζει. Η Ισότητα – όπως και η Ελευθερία – προϋποθέτει ότι την υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή. Αλλιώς δεν αξίζουμε να την έχουμε».

https://twitter.com/latinopoulou/status/1418150603616882688?s=20
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.