Στα προτεινόμενα έργα της ΟΣΥ Α.Ε. για χρηματοδότηση, με εξασφαλισμένους πόρους από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στρατηγικούς άξονες προτεραιότητας που αφορούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Ενέργεια και τον Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, την Έρευνα και την Τεχνολογία εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφανος Αγιάσογλου, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021 στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε πρόκειται για έργα με κονδύλια που αναμένεται να φθάσουν στα 80 εκατομμύρια ευρώ και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις οδικές συγκοινωνίες της χώρας.

Ο κ. Αγιάσογλου μίλησε για την καθημερινή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, τα επιτυχημένα μέτρα πρόληψης και τις εκτεταμένες δράσεις που ανέλαβε η ΟΣΥ κατά του κορονοϊού, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού και των εργαζομένων της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΟΣΥ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεσήμανε ότι τα έργα για χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφορούν προμήθεια νέων αντιρρυπαντικών λεωφορείων (υβριδικών και ηλεκτρικών), αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, νέες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία (Logistics, προμήθεια ανταλλακτικών, συντήρηση), δωρεάν WI-FI σε όλα τα οχήματα της ΟΣΥ, εναλλακτικούς τρόπους προμήθειας εισιτηρίων και την ανάπτυξη συγκοινωνίας σε τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς. «Δεν προβλέπεται η ιδωτικοποίηση της εταιρείας αλλά η ενίσχυση της άριστης συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.

«Διαφορετική η εικόνα στον τομέα των αστικών Συγκοινωνιών σε 3-4 χρόνια»

«Σε 3-4 χρόνια θα έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα στον τομέα των αστικών Συγκοινωνιών», επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το 2021 και παρά την πίεση της πανδημίας, προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης 423 ατόμων (οδηγών και τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων)» είπε τονίζοντας παράλληλα ότι οι υπηρεσίες λειτούργησαν με ένα πολύ καινοτόμο σχέδιο.

«Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε κατά περίπου 30% τη διαθεσιμότητα του στόλου από τα 850 που ήταν το 2019, οργανώνοντας τα επίπεδα συντήρησης και δημιουργώντας παράλληλα ένα ισχυρό σύστημα παραγγελιών και προμήθειας ανταλλακτικών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ.

Σχετικά με το παραγόμενο συγκοινωνιακό έργο, ο κ. Αγιάσογλου υποστήριξε ότι η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, η επαναφορά του στόλου και τα αυξημένα ποσοστά διαθεσιμότητας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες προσλήψεις προσωπικού, έχουν επαναφέρει την «χαμένη αξιοπιστία» των Οδικών Συγκοινωνιών, καθώς επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά παραγωγής συγκοινωνιακού έργου που ξεπερνούν το 98%.

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.