Στήριξη του ΣΕΠΕ στην ένταξη της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο

Ο Σύνδεσμος ζητά την αναβάθμιση της διδασκαλίας του


ΕΛΛΑΔΑ
20:11
13/11/2014
Στήριξη του ΣΕΠΕ στην ένταξη της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο
loading

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προσθέσει με τροπολογία το μάθημα της Πληροφορικής στις ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού και Επιστημονικού Πεδίου Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) του Νέου Λυκείου χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ σημειώνει πως, με την τροπολογία αυτή, επιβεβαιώνονται οι προσπάθειες και παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί ο Σύνδεσμος από το 2011 σε θεσμικό επίπεδο, ζητώντας την αναίρεση της κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής και, ταυτόχρονα, την αναβάθμιση της διδασκαλίας του.

«Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιστήμης της πληροφορικής αποτελεί βασικό άξονα της στρατηγικής του ΣΕΠΕ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, που αποτελεί το σοβαρότερο αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όπου σε όλους τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης οι τεχνολογίες της πληροφορικής βρίσκονται στον πυρήνα των επιστημονικών εξελίξεων, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των επιστημών, της μηχανικής και των μαθηματικών, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δυναμικού. Παράλληλα, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η αύξηση του αριθμού των ψηφιακών θέσεων απασχόλησης υπερβαίνει κάθε χρόνο τις 100.000 και εκτιμάται ότι, μέχρι το 2020, 1.000.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα παραμείνουν κενές, ακριβώς λόγω αυτής της αναντιστοιχίας», επισημαίνει ο ΣΕΠΕ σε ανακοίνωσή του.

Τέλος, ο ΣΕΠΕ, με στόχο τη στήριξη της νέας γενιάς, καθώς και της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει την προσπάθεια του να παρουσιάσει τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως έναν κόσμο γνώσης και εμπειρίας, πολλαπλών ικανοτήτων και δυνατοτήτων, στον οποίο μπορούν να εντρυφήσουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα, με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει