Ημερίδα για την πρόληψη και την καταστολή του διαδικτυακού εγκλήματος

Διοργανώθηκε με επιτυχία από τα «λαγωνικά» της ΔΗΕ της ΕΛΑΣ


ΕΛΛΑΔΑ
20:25
12/11/2014
Ημερίδα για την πρόληψη και την καταστολή του διαδικτυακού εγκλήματος
loading

Η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας ήταν ο στόχος της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από την ΔΗΕ σε μέλη του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους φοιτητές τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:

-Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

-Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

-Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

-Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και οι υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει