Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφουν η μητέρα και ο αδερφός του 23χρονου που τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου σε κορονοπάρτι μέσα στο ΑΠΘ όταν νεαρός έβαλε μπρος σκαπτικό μηχάνημα και τον πάτησε.

«Το μόνο που υπήρχε στο πόδι το αριστερό, από το γόνατο και κάτω ήταν μόνο το κόκαλο. Τίποτα άλλο. Στο χιλιοστό μου είπε ο γιατρός δεν κόπηκε η κεντρική αρτηρία και θα ήταν νεκρός» λέει η μητέρα του νεαρού που δίνει μάχη για να σώσει το πόδι του, όπως μεταδίδει το Mega.

«Είναι σοκαρισμένος. Είναι σοκαρισμένο το παιδί. Δεν είναι εύκολο να σε πατάει η φαγάνα, σταμάτησε από τα ουρλιαχτά του, αλλιώς το παιδί μου θα ήταν πεθαμένο. Θα πήγαινε αριστερά στην καρδιά, θα το πολτοποιούσε εκεί πέρα στο κεφάλι» είπε.

Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ: Δεν πρέπει να αναλάβει κάποιος την ευθύνη;

«Εμένα ο αδερφός μου κοντεύει να χάσει το πόδι του. Δεν πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το ότι το μηχάνημα βρισκόταν εκεί με τα κλειδιά; Δηλαδή άμα το έπαιρνε ένας τρελός το όχημα και πήγαινε και πατούσε τους φοιτητές μέσα, τι θα γινότανε; Για κακή μας τύχη ήταν ο αδερφός μου ο άτυχος. Όποιος είναι υπεύθυνος για το συμβάν που ο αδερφός μου κοντεύει να χάσει το πόδι του. Όποιον θεωρήσουμε υπεύθυνο μέσω των δικηγόρων μας, θα κινηθούμε νομικά», ανέφερε ο αδερφός του 23χρονου.

«Ο οδηγός αυτός, ο φίλος του έχει εξαφανιστεί. Δεν πήγε στην αστυνομία να πάρει κάποιες ευθύνες. Εντάξει είχανε πιει τώρα, το πόσο είχανε πιεί τι να σας πω δεν ήμουνα μπροστά».

«Υπάρχουν ευθύνες, ευθύνες. Να επέμβει ο πρωθυπουργός στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης. Πρύτανης έτρεχε μετά το ατύχημα κατευθείαν στο Λευκό Πύργο γιατί την υπόθεση την ανέλαβε το τμήμα του Λευκού Πύργου για να καλύψει τα γεγονός. Είναι δυνατόν μετά από τόσα κορονοπάρτι να συμβαίνει ακόμα; Και μην νομίζετε ότι θα αλλάξει κάτι μετά το συμβάν του Κωνσταντίνου. Δεν νομίζω γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Μακάρι να αλλάξει. Θα το δούμε το επόμενο Σάββατο που μας έρχεται».

«Το πόδι του είναι διαλυμένο»

«Φοβόμαστε για πολλά πράγματα. Ο κίνδυνος δεν έχει φύγει, μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια μόλυνση, μπορεί να δημιουργηθεί οτιδήποτε», είπε ο πατέρας του νεαρού.

«Το πόδι του είναι διαλυμένο. Έχουν κοπεί δύο αρτηρίες και δεν μπορούμε να τις ενώσουμε. Έχουν διαλυθεί. Το πόδι του είναι κουτσό. Θα προσπαθήσουμε με τους γιατρούς, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να του κάνουμε το πόδι του λειτουργικό γιατί είναι μόλις 22 ετών, δεν μπορώ τον αδερφό μου να τον αφήσω κουτσό».

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 23χρονου έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς θεώρει ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η πολιτεία που δεν έχει παρέμβει για να σταμάτησουν τα κορονοπάρτι, με τη μητέρα του 23χρονου να κάνει έκκληση για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.