Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες στο Καλλιμάρμαρο για την επίδειξη μόδας του Dior με δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η εκδήλωση «DIOR CELEBRATES GREECE» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Πριν από λίγο καιρό είχε δοθεί η έγκριση από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για την προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Εγκρίθηκε επίσης η χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστοχώρο του οίκου Dior.

Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» από το ΚΑΣ στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Σύμφωνα με τον φάκελο που υποβλήθηκε από τον διεθνή οίκο Dior στο υπουργείο Τουρισμού, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ως ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Η πρόταση προέβλεπε την παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Resort 2022» η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τον φάκελο της παρουσίασης του Οίκου Dior, οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.