«Όχι» είπε ο Άρειος Πάγος στην άσκηση αναίρεσης της απόφασης που αθώωσε τον επιχειρηματία και έναν επιστάτη για την αιματηρή επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στις καλλιέργειας φράουλας στην Νέα Μανωλάδα, το 2013.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος αναίρεσης στο αθωωτικό σκέλος της απόφασης , για την «εμπορία ανθρώπων», «συνυπογράφοντας» ουσιαστικά την κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελέτησε την επίμαχη απόφαση αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση καθώς «έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» ενώ υπήρξε και «ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας» από την πλευρά των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε ζητήσει μόλις καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της,προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της. Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος για να καθίσει και πάλι στο εδώλιο ο επιχειρηματίας και ο επιστάτης αφού επρόκειτο για ομόφωνη απόφαση για την οποία δεν θα μπορούσε να ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου.

Πάντως, το δικαστήριο καταδίκασε δύο επιστάτες σε κάθειρξη 7 και 14 ετών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες χωρίς όμως να οδηγηθούν στη φυλακή καθώς τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.