Για την Ελένη Μυλωνοπούλου, τη γυναίκα που εμφανίστηκε δημόσια ως η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε φριχτό θάνατο στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος κάλεσε την κ. Μυλωνοπούλου «να προσκομίσει το πτυχίο της ως ψυχολόγος και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

«Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», τόνισε η κ. Μπουκουβάλα στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η κ. Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα, στις συνεδρίες που έκανε μαζί της, αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύεται και από τον κώδικα δεοντολογίας τον ελληνικό και από τον ευρωπαϊκό. Δεν έχει καμία σημασία που η κοπέλα δεν ζει. Ο ψυχολόγος μπορεί να ενημερώσει μόνο τον εισαγγελέα. Είναι παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου».

«Δεν έχει πτυχίο, δεν έχει άδεια ασκήσεως. Εμφανίζεται αυτόκλητη. Διηγείται τι της είχε εμπιστευτεί η κοπέλα. Απαγορεύεται ο ψυχολόγος να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του» επισήμανε.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το εξώδικο

Σύμφωνα με την κ. Μπουκουβάλα «είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε στις 31/5 να προσκομίσει το πτυχίο της. Με το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Στο εξώδικο η κ. Μυλωνοπούλου ανέφερε: «Τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά». Η ψυχολόγος κατηγορεί παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.