Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τη Τρίτη (2/6) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα και έκαναν ποδηλατάδα στον παραλιακό δρόμο.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr ο Τζέφρι Πάιατ, αρχικά, απόλαυσε μια βόλτα με ηλεκτρικό και στη συνέχεια από κοινού με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έκαναν ποδηλατάδα.

Οι δύο τους χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά ποδήλατα θέλοντας να στείλουν οικολογικό μήνυμα.

«Διπλασιάζουμε το δίκτυο ποδηλάτων, συνεισφέρουμε σε αυτό που διεκδικούμε, τη βιώσιμη κινητικότητα. Δεν γιορτάζουμε απλά σήμερα την ημέρα του ποδηλάτη αλλά κινούμαστε έμπρακτα σε αυτόν τον τομέα» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επίσης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην παρουσία αμερικανικών εταιριών στην πόλη, οι οποίες «εμπιστεύονται τη Θεσσαλονίκη κι αυτό δείχνει ένα αναπτυξιακό κλίμα. Τίποτα δεν θα γινόταν εάν θα υπήρχαν οι συνέργειες», είπε ενώ δεσμεύτηκε πως σε επόμενη παρουσία του κ.Πάιατ, θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη βόλτα.

«Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο για τα βήματα που κάνει ώστε να αναπτυχθεί το δίκτυο ποδηλάτων στην πόλη. Τέτοιες κινήσεις γίνονται και στο Λονδίνο, το Παρίσι αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε από την πλευρά του ο Τζέφρι Πάιατ.

«Η μικροκινητικότητα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και στην προστασία του περιβάλλοντος» συμπλήρωσε.

Τον Τζέφρι Πάιατ και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνόδευε η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.