Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολλούς γονείς το ένα -πλέον- self test στα σχολεία. «Εγώ είμαι με τη μεριά της επιτροπής, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή που λέγεται εκπαίδευση, χρειάζεται να έχουμε δύο self test» είπε στον ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Λόγοι λογιστικοί μάλλον μας έκαναν να πάμε στο ένα self test στα σχολεία» εξήγησε. «Λαμβάνουν χώρα 2-3 τεράστιες επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων είναι η διαχείριση των self test. Η δεύτερη είναι ο εμβολιασμός. Κανείς δεν πρέπει να σταματάει στις μικρολεπτομέρειες που διορθώνονται αλλά να δει τη γενική εικόνα που είναι ότι τρέχουμε με 1.000» ανέφερε.

Στο αν μπορούν να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση άλλου εμβολίου όσοι αρνήθηκαν να κάνουν αυτή της AstraZeneca απάντησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι επιτρεπτή η διασταύρωση των εμβολίων. «Δεν αρκεί η μία δόση. Έχει ένα βαθμό προστασίας, ανεβάζει αντισώματα αλλά δεν είναι αρκετό για την προστασία μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικός στόχος του εμβολίου είναι να μην πεθάνουμε» είπε ο Αχιλλέας Γκίκας.

Για τα προνόμια των εμβολιασθέντων τόνισε ότι δεν πρέπει να το λέμε προνόμια, αλλά διευκόλυνσης κάποιων δραστηριοτήτων. «Θα μπορούσαμε να δώσουμε μια προτεραιότητα, το συζητάμε, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει» σημείωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο