Άρθρο με κεντρικό θέμα δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου φιλοξενεί η ιστοσελίδα «Jihad Watch» με τίτλο: «Έλληνας επίσκοπος: Τα παιδιά σας θα είναι σκλάβοι των μουσουλμάνων».

«Με πρόσχημα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ποινικοποιείται η υπεροχή του ισλαμισμού στην Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα και στη συνέχεια παραθέτει αυτούσιες δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

«Από αύριο το πρωί µε το αντιρατσιστικό νοµοσχέδιο, όποιος µιλά για την πατρίδα και τον πατριωτισμό κινδυνεύει να πάει φυλακή. Όποιος ιερέας µιλά στον άµβωνα κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ή άλλων θρησκειών κινδυνεύει να θεωρηθεί ρατσιστής και να φυλακιστεί».

«Ένας ιερέας που θα μιλήσει ενταντίον των Μαρτύρων του Ιαχωβά και άλλων θρησκειών από άμβωνος, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ρατσιστής και να φυλακισθεί».

«Σύντομα θα είμαστε εξωγήινοι στην ίδια μας τη χώρα. Δεν ξέρω αν θα ζω να δω τις εποχές εκείνες, αλλά τα παιδιά μας θα είναι σίγουρα σκλάβοι των μουσουλμάνων. Η Ελλάδα εξαφανίζεται, η πίστη εξαφανίζεται… Κρατήστε την φλόγα της πατρίδας και την πίστη. Η παγκοσμιοποίηση δεν μας χτυπά πια την πόρτα, έχει μπει στο σπίτι μας»