Οι τριήμερες εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, το οποίο φιλοξενεί το Φεστιβάλ για 5η συνεχή χρονιά, ξεκινούν αύριο με σύνθημα «”Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!»

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα σηματοδοτούν την κορύφωση του Φεστιβάλ, καθώς έχουν προηγηθεί πάνω από 200 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα από τη φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ (18 Σεπτέμβρη) θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, στις 20.30, στον χώρο του Φεστιβάλ, θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης. Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη στοn χώρο του Φεστιβάλ θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Marwan Emil Toubassi.

Περισσότερες πληροφορίες για το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή καθώς και το πρόγραμμα εκδηλώσεων υπάρχουν στην ιστοσελίδα efestival.kne.gr

Παράλληλα με το Φεστιβάλ διεξάγεται και το αθλητικό καμπ (camp) της ΚΝΕ.