Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή «χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες νέους που συμμετείχαν στις πολύμορφες εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση και στις πάνω από 200 εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα».

Ταυτόχρονα το ΚΣ της ΚΝΕ ευχαριστεί «όσους βοήθησαν και συνεργάστηκαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, και ιδιαίτερα τους πάνω από 100 μουσικούς, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, τα μαθητικά συγκροτήματα και τους ανθρώπους του αθλητισμού».

Στο Φεστιβάλ της Αττικής πραγματοποιήθηκαν:

  • 9 θεματικές συζητήσεις
  • 5 παρουσιάσεις θεματικών συλλογικών εργασιών
  • Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας

Παράλληλα λειτουργούσαν:

  • 2 εκθέσεις
  • 6 πολυχώροι με ξεχωριστή δραστηριότητα
  • Διεθνούπολη, που φιλοξένησε 24 Κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από 21 χώρες
  • Περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης
  • Χώρος συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης και για τα λαϊκά φροντιστήρια των λαϊκών επιτροπών

«Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στη χώρα, ότι είναι θεσμός, ριζωμένος βαθιά στο λαό και στη νεολαία του, που το στηρίζουν, το αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους και συμβάλουν στην διεξαγωγή του. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” αντέχει, δυναμώνει και ανανεώνεται γιατί είναι το Φεστιβάλ της νεολαίας του ΚΚΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση της ΚΝΕ προσθέτοντας ότι το Φεστιβάλ «χτίζεται και λειτουργεί με τα πιο γερά “υλικά”: τη συλλογικότητα, το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, τη φαντασία, την καλή οργάνωση, την εθελοντική δουλειά χιλιάδων που δουλεύουν σαν ένας άνθρωπος».

«Η επιτυχία του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή πανελλαδικά, περικλείει δυναμική ώστε το επόμενο διάστημα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας. Για να δυναμώσει η πάλη με στόχο το σύνθημα του 40ου Φεστιβάλ: “Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.