Με τις αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων από 21 χώρες που συμμετέχουν στο 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, στην Ελλάδα και διεθνώς, στις αντιθέσεις που οξύνονται, τις αντιπαραθέσεις και επεμβάσεις που φουντώνουν στην περιοχή μας και ευρύτερα, καθώς και στα καθήκοντα των κομμουνιστών σε αυτές τις συνθήκες και την ανάγκη οι λαοί σ’ αυτές τις χώρες να μην στοιχηθούν πίσω από ξένα συμφέροντα αλλά να χαράξουν τον δικό τους δρόμο σε σύγκρουση με τις αστικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμα στην αντιπαράθεση για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση και την ανάκαμψη των καπιταλιστικών οικονομιών, που διεξάγεται τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο ανάμεσα σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και στο πολιτικό τους προσωπικό.

Τόνισε ότι αυτή η αντιπαράθεση, στην Ελλάδα, εκφράζεται ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν διαφορετικές εκδοχές της αστικής πολιτικής, προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιοβιοτεχνών (ΕΒΕ), των φτωχών αγροτών, συνολικά των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει την άνοδο αντιδραστικών, εθνικιστικών, φασιστικών δυνάμεων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, ως γέννημα θρέμμα του συστήματος και την ανάγκη της πάλης για την απομόνωσή τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε επίσης, αναλυτικά για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τη δράση του ΚΚΕ, τις παρεμβάσεις του κόμματος και την πάλη του για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, τονίζοντας πως όλη η δράση του συνδέεται με τη συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.