Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης μίλησε στη διαδικτυακή ημερίδα-θεατρική παράσταση «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφέρθηκε στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησε για τον συμβολισμό «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», δηλαδή τη στατιστική που δείχνει πως ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πως μόνο 2 στα 100 παιδιά καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές αρχές. 

Επιπλέον, τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλεια τους, δηλαδή τα πρόσωπα εμπιστοσύνης στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν στη περίπτωση που έχουν ενδείξεις ή βιώσουν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά. 

Η Βουλευτής ανέφερε ότι το δίκτυο θα πρέπει να αποτελείται από δύο πρόσωπα, ένα πρόσωπο εντός και ένα πρόσωπο εκτός σπιτιού, στη περίπτωση ύπαρξης ενδοοικογενειακής βίας. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να αποταθούν για βοήθεια σε ένα τέτοιο δίκτυο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. 

Δείτε τον χαιρετισμό εδώ.