«Πιστεύω ότι είναι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου»

Σ. Καργάκος: Δεν υπήρξε επιφανέστερος άνδρας


ΕΛΛΑΔΑ
20:24
02/09/2014
«Πιστεύω ότι είναι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου»
7
loading

Την ώρα που συνεχίζονται ανασκαφές και οι εργασίες θωράκισης, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τάφος στην Αμφίπολη δεν έχει συληθεί, ενώ ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος εξήγησε ότι θεωρεί πως το μνημείο ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο.

«Το μνημείο δείχνει ότι πρόκειται για τάφο επιφανέστατου ανδρός. Ποιος υπήρξε επιφανέστερος του Αλεξάνδρου;», τόνισε μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε ότι «Η Ολυμπιάδα δε θα άφηνε το λείψανο του γιου της. Εδραιώνεται η πεποίθηση μου, ότι το προαίσθημα μου είναι αληθινό. Το γεγονός ότι δεν πήγε στη Βαβυλώνα, ούτε παρακολούθησε τη μεταφορά του από την Αλεξάνδρεια στη Βαβυλώνα, η γυναίκα αυτή μπορεί να μετέφερε το λείψανο του γιο της στη Μακεδονία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar To peiratiko

  μηπως ειναι και ο Μεγας Αλεξανδρος ζωντανος και μας περιμενει μεσα να μας πει ζωντανα στις ειδησεις πως νικησε το Δαρειο ;

 2. avatar tanozz

  Μα ο Ιούλιος Καίσαρας όταν κατέκτησε το κράτος των Πτολεμαίων ,επισκέφτηκε το μαυσωλείο όπου ήταν τοποθετημένη η ταριχευμένη σωρός του Μ.Α. διακόσια και πλέον χρόνια από το θάνατο της Ολυμπιάδας. Λέγεται δε ότι το σκήνωμα του αγίου Μάρκου που διαθέτει η ρωμαιοκαθολική εκκλησία δεν είναι άλλο από τη σωρό του Αλέξανδρου, η οποία μεταφέρθηκε λαθραία από Βενετούς εμπόρους στην Ιταλία από την Αίγυπτο γύρω στον 12 αιώνα.Όμως το τελευταίο αποτελεί καθαρή υπόθεση.

 3. avatar Χρήστος

  Ας αφήσουμε τις προβλέψεις. Σε 2-4 εβδομάδες θα αποκαλυφθεί

 4. avatar Δεινόσαυρος

  Αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος που μιλάει ανοιχτά γι' αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα γνωρίζοντας το σοβαρό κίνδυνο να εκτεθεί αν κάνει λάθος. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει δίκιο.

  1. avatar Mygdonas

   ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

   1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

    Τετραγαμύγνωδα, τάξε μου: Αν είναι όντως ο τάφος του Μ.Α., θα φύγουν τα μνημόνια και θα αγιοποιηθεί ο Μιχαλολιάκος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    1. avatar Βασίλειος ο Β’

     Όχι αλλά θα αυξηθεί ο τουρισμός στην περιοχή και θα μειωθεί η ανεργία.Επίσης θα μας βοηθήσει να πείσουμε το Σύριζα για τα αυτονόητα, δηλαδή για το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.Οπότε μακάρι να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει