«Οι Αμερικανοί έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος»

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας στο newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
12:28
22/08/2014
«Οι Αμερικανοί έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος»
12
loading

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας αναλύει την ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε) και τα γεγονότα γύρω από τη δράση της, ενώ δίνει απαντήσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει παρουσία μελών της στον ελληνικό χώρο.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κέμμο

Καθώς τα γεγονότα γύρω από τη δράση της ISIS στο Ιράκ και τις γείτονες χώρες προκαλούν παγκόσμιο τρόμο και κατακραυγή, εμείς μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναϊμ Ελγαντούρ και τον ρωτήσαμε τόσο για την ISIS όσο για το πως η δράση της σχετίζεται με τη χώρα μας.

«Δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι κάτι φτιαχτό και τους έχουν φτιάξει οι Αμερικάνοι» ήταν τα λόγια του κ. Ελγαντούρ, για την ISIS. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η ISIS δεν αντιπροσωπεύει το Ισλάμ και τον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ όπως μας είπε η συντριπτική πλειοψηφία των ιμάμηδων καταδικάζουν τις πρακτικές τους. Παράλληλα τόνισε πως τη στιγμή που το νούμερο ένα θέμα για τους μουσουλμάνους είναι το Παλαιστινιακό, η ISIS έχει επιδεικτικά αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις θέσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάτι που κατά τον κ. Ελγαρντούρ δείχνει ξεκάθαρα πως πίσω από τη δράση της ISIS δεν κρύβεται το Ισλάμ.

Όσον αφορά τη δράση της οργάνωσης με μαζικές εκτελέσεις, βιασμούς και αποκεφαλισμούς, ο πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, τη χαρακτήρισε «κανιβαλισμό» και την καταδίκασε, δηλώνοντας πως αυτός δεν είναι ο μουσουλμανικός τρόπος ενώ εξέφρασε την άποψη πως σκοπός της ISIS είναι να λασπώσουν το Ισλάμ καθώς με τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα των μουσουλμάνων σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή το Ισραήλ έχει παρόμοια δράση κατά των Παλαιστινίων κάτι με το οποίο όπως είπε, κανείς δεν ασχολείται.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την ISIS, ο κ. Ελγαντούρ δηλώνει ξεκάθαρα «ότι θέλει η μαμά Αμερική θα γίνει» και εξήγησε πως οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν οι ΗΠΑ θα τους σταματήσουν.

Μιλώντας για την Ελλάδα και το κατά πόσο θα μπορούσαν να υπάρχουν τέτοια ακραία στοιχεία στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας είναι ξεκάθαρος πως τέτοια άτομα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τόνισε πως οι μουσουλμάνοι στην χώρα μας γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μεταξύ τους και πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να πιστεύει τα διάφορα που ακούγονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα παραμένει ένα φιλικό και αγαπητό μέρος για τον αραβικό κόσμο παρά τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει τελευταία, και συμπλήρωσε πως οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν την ειρηνική ατμόσφαιρα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ερωτώμενος για τις μαύρες σημαίες που μοιάζουνε με τη σημαία του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου και σύμφωνα με κάποιες φωτογραφίες εθεάθησαν σε πορείες στους δρόμους της Ελλάδας, ο κ. Ελγαντούρ, εξήγησε πως οι σημαίες αυτές που συγκεκριμένα αναγράφουν «Ο Θεός είναι ένας, ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης» υπάρχουν πολλά χρόνια, πολύ πριν την ύπαρξη της ISIS και του χαλιφάτου και ουδέποτε είχαν και έχουν σχέση με την ISIS και τη δράση της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar nikos xasapis

  Αυτός δεν είναι μουσουλμάνος γνήσιος γόνος του αριστοτέλη,Kai του φειδία μου φαίνεται.
  Αχ και να είχα [...]

 2. avatar HERMES

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ...

 3. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

  ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ?ΤΟΣΑ ΚΡΙΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΟΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

 4. avatar ax_koula

  Θέλει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια ο τύπος...Για το ποιος τους χρηματοδοτεί όλους αυτούς δεν ξέρει τίποτα ?? για Σαουδαραβία και Κατάρ ούτε λέξη.... Πάγια η τακτική τους να λουφάζουν και να
  αποπροσανατολίζουν...χρησιμοποιώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς της Δύσης ως Δούρειο ίππο για την τελική επικράτηση του Ισλάμ!

  1. avatar τετραγωνακιας

   αχ κούλα ποια δημοκρατική δύση αυτή δημιούργησαν της καταστάσεις στην ασία με τους τζιχατζηστες, να σου θυμήσω ότι ο μπιλ λάντεν είχε διασυνδέσεις με της μυστικές υπηρεσίες της αμερικής πριν γίνει τρομοκράτης, να σου θυμήσω ότι οι αμερικανοί βοηθούσαν τους αφγανους στο πόλεμο με τους σοβιετικούς, να σου θυμήσω ότι στον δεύτερο πόλεμο στο ιράκ έγινε για τα υποτιθετε πυρηνικά που είχαν, να σου θυμήσω ότι στους πύργους δεν υπήρχαν εβραίοι που έπεσαν για ποια δύση μιλάς, μην σου πω ότι για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού βάλτο ήταν για να δώσουν κίνητρα να εμπαίμβουν, για ποια τελική επικράτηση του ισλάμ πας καλά με τί μέσα θα γίνει αυτό? αλλά τί να σου πω όταν βρήσκουν προβατα σαν και σένα και ότι σου πετάνε το χάφτης καλά κάνουν οπωσω και οι τζιχαντιστές εάν δεν ήταν προβατα δεν θα γινόντουσταν αυτά όταν κάποιος είναι πρόβατο εύκολα τον κανείς καλά σε αυτός τους πέταξαν το δόλωμα ότι κινδυνεύει το ισλάμ ξέρουν τί κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες και με τί έχουν να κάνουν και ανάλογα πετάνε το δόλωμα

   1. avatar ax_koula

    Τετραγωνάκια το δόλωμα δεν το΄φαγα εγώ αλλά εσύ γιατί απλούστατα έχεις περιορισμένο γνωστικό πεδίο απ΄αυτά που γράφεις κι όποιος έχει ελλιπή πληροφόρηση (για ποιους λόγους δεν με αφορά και δεν μ΄ενδιαφέρει) δεν μπορεί παρά να τρώει το δόλωμα που λέγαμε και να γράφει για Εβραίους που λείπανε από τους δίδυμους πύργους και άλλα τέτοια φαιδρά και ιλαρά...Μετά το 1979 έγιναν μεγάλες αλλαγές στο μουσουλμανικό κόσμο και αυτή τη στιγμή οι Σαουδάραβες είναι αυτοί που μαζί με το Κατάρ έχουν ένα κατά νου: την επικράτηση του Ισλάμ χάρη στα πετροδόλλαρα και τους τζιχαντιστές. Το ξέρεις ότι π.χ. 30% των μετοχών της Πόρσε και Φόλκσβαγκεν ανήκουν στο Κατάρ?? και άλλα πολλά παραδείγματα θα μορούσα να σου γράψω αλλά δεν έχω το χρόνο. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν με τι τρόπο θα κατακτήσουν τη Δύση. Είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αυτή τη στιγμή στα χέρια του ΙΣΙΣ βρίσκονται τελευταίας τεχνολογίας όπλα που προορίζονταν για την ιρακινή κυβέρνηση. όσο για το Ισλάμ διάβασε σχετικά βιβλία κ όχι μόνο τις εφημερίδες του Ελλαδιστάν...

    1. avatar τετραγωνακιας

     καλά κούλα άμα νομίζεις ότι έτσι είναι, λες η δύση το αφήνει έτσι δεν μπορεί το ισλάμ να κυριαρχήσει αχ κούλα μόνο με τα χρήματα της σαουδικής αραβίας ο κόσμος προχωράει και αυτοί είναι πολύ πίσω και πάνε και άλλο και το ξέρει η δύση εδώ δεν βλέπεις ότι οι γερμανοί προμηθεύουν όπλα στους κούρδους που πριν την χαραχτηριζαν τρομοκρατική οργάνωση εάν όπως λες ότι πάει να επικράτηση το ισλάμ έναντι της δύσης η δύση θα τους έδινε όπλα πας καλά είναι σαν να λες ότι δίνω εγώ όπλο στον εχθρό να με φάει, δεν μπορούν να φτάσουν την δύση μόνο με τα λεφτά το πολύ κανα πλήγμα να κάνουν εδώ ένα ισραήλ υπάρχει και δεν μπορούν να το κάνουν καλά θα κάνουν ολόκληρη την δύση τώρα θα δεις που θα μπει πάλι το νατο και θα τα διαλύσουν όλα τί επικράτηση και κουραφέξαλα λες τους χρησιμοποιούν τους τζιχατζηστες διότι είναι προβατα και το ξέρουν διότι δεν σκέφτονται αλλάχ αλλάχ και τρις αλλάχ είναι και κόβω κεφάλια αυτοί θα κάνουν καλά την δύση νομίζεις ότι κατάρ ,σαουδική αραβία θα καταστρέψουν η θα διακινδυνεύσουν να καταστρέψουν αυτό που έχουν δημιουργήσει αστούς αυτούς κάνουν βολτούλες με τα πλοία τους

 5. avatar Κόκκινη Μηλιά

  παιδια οσο και να τον σιχαινομαι,ο ανθρωπος εχει δικιο.Οι αμερικανοι με τους πολεμους της στην Μ.Ανατολη προξενησε το ΙΣΙΣ.Επισης δεν πρεπει να σιχαινομαστε τους μουσουλμανους αλλα τους ισλαμιστες.Οι περισσοτεροι μουσουλμανοι ειναι καθωσπρεπει ενω αυτα τα ζωα ειναι ισλαμιστες.Μην τα ισοπεδωνουμε ολα

  1. avatar Χρήστος

   Για τα πάντα φταίνε οι Αμερικανοί. Π.χ Έδιωξαν τον Σανταμ από το Ιράκ.

  2. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι το Ισλάμ εξαπλώθηκε στην Ασία και την Αφρική σχεδόν αποκλειστικά με τη βία και τη χατζάρα και έτσι και συνεχίζει απ´ ότι φαίνεται.

 6. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

 7. avatar Nastyer

  Τι λεει ρε ο γυφτος;;;;
  Οτι να'ναι!! Καμια σχεση με ισλαμ το ΙΣΙΣ;;;
  Η Παλαιστινη λεει το νο1 θεμα τους, τη στιγμη που και τα αραβικα κρατη εχουν γυρισει την πλατη στη Χαμας- συμμαχο του ΙΣΙΣ συμφωνα με δηλωσεις τους. Οι εκατονταδες χιλιαδες νεκροι στη Συρια, το διαλυμενο Ιρακ, το χαος στο Πακιστικαν, η Μποκο Χαραμ δεν τους νοιαζει και πολυ, ε; Ξερουν καλα την τεχνη του αποπροσανατολισμου!
  Βασικα ας θυμιθει καποιος μια συνεντευξη αυτου του τυπου που να ειπε κατι σε σχεση με την πραγματικοτητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει