Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των ειδικών για να εισηγηθούν τα νέα μέτρα στην κυβέρνηση για την ανάσχεση της έξαρσης της πανδημίας.

Το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τις αλλαγές στο ΕΣΥ και ο Νίκος Χαρδαλιάς τα νέα μέτρα που πιθανότατα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 16/3.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Τσικνοπέμπτη 4/3.

Αλλάζει ο κωδικός 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια

Στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις, όπως ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι είμαστε σε lockdown ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις μετον κωδικό 6, όπως να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

«Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Υπάρχει ανησυχία για την Αττική και για άλλες περιοχές της χώρας» τόνισε. «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να αυξηθεί η επιτήρηση. Μιλάω πανελλαδικά. Αναμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής, να δούμε την εισήγηση» πρόσθεσε.

«Αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα» υποστήριξε η κα Πελώνη.

Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη η κα Πελώνη είπε το πρωί «επειδή ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη, καλό είναι να μείνουμε στην κοινωνική φούσκα όσων ανθρώπων συναναστρεφόμαστε γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη».