Ο Αντρέας Φυλακτού, παραχώρησε συνέντευξη χθες στον Alpha Κύπρου και αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία όταν αρνήθηκε ανήθικη πρόταση σκηνοθέτη. Το όχι αυτό του «έκλεισε» πόρτες στην επαγγελματική του πορεία. Ο Κύπριος ηθοποιός μίλησε και για τον «διαμεσολαβητή» ο οποίος θέλησε να τον στείλει στο δωμάτιο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αντρέας Φυλακτού, το απόγευμα της Τρίτης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Live News» και στην αρχή εξήγησε: «Οι καταθέσεις στην Κύπρο δεν έχουν βγει ονομαστικά. Εγώ έχω φωτογραφίσει καταστάσεις. Μιλάμε για δυο διαφορετικούς σκηνοθέτες» τονίζοντας πως είναι διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο στην Κύπρο απ’ ότι στην Ελλάδα.

Ο Αντρέας Φυλακτού διευκρίνισε πως ο σκηνοθέτης που του ζήτησε να είναι γυμνός κατά τη διάρκεια της πρόβας, δεν ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά άλλος σκηνοθέτης.

Στην συνέχεια, ο Αντρέας Φυλακτού, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν εκείνος είχε βρεθεί στην Κύπρο να σκηνοθετήσει την παράσταση «Το ξύπνημα της άνοιξης» στην οποία ο ηθοποιός έπαιζε.

«Από χθες που βγήκε η συνέντευξη μου υπάρχει διψήφιος αριθμός καταγγελιών»

«Στην Κύπρο άτομο που έχουμε καταγγείλει και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, και τον έχουν χαρακτηρίσει διαμεσολαβητή. Στη δική μου περίπτωση, αυτός ο άνθρωπος με κάλεσε κατ’ ιδίαν κα μου είπε ότι πρέπει να πάω να κάνω πρόβες και εγώ το αρνήθηκα. Αυτό είχε επιπτώσεις στην καλλιτεχνική μου πορεία. Αυτό έγινε το 2012. Οι καταγγελίες μας εμάς ως επί το πλείστον στοχεύουν τον διαμεσολαβητή και αυτούς που γνώριζαν και τον κάλυπταν.

Από χθες που βγήκε η συνέντευξη μου υπάρχει διψήφιος αριθμός καταγγελιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντρέας Φυλακτού αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη.

Συνεχίζοντας την συνέντευξη του, ο Αντρέας Φυλακτού σημείωσε πως ο «διαμεσολαβητής» είναι κοινό πρόσωπο και σε άλλη περίπτωση ο οποίος φέρεται να έστειλε ηθοποιό στο δωμάτιο σκηνοθέτη, του οποίου το όνομα δεν έχει βγει ακόμα στη δημοσιότητα και κακοποιήθηκε σεξουαλικά.
«Έχει γίνει καταγγελία» τόνισε.

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα, ο κ. Φυλακτού στο τέλος ανέφερε πως: «Ίσως η δική μου περίπτωση να μην είναι τόσο σοβαρή όσο άλλων συναδέλφων και ίσως γι’ αυτό να βρίσκω το θάρρος και θράσος να εκφραστώ δημόσια. Δεν έχω να χάσω κάτι. Τα θύματα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν».

TAGS