Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 4/2 1.070 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 25. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 249.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 1070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160935, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6002 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50974 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (71.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5903 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3473 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική και «στοπ» στις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων

Ηαύξηση των κρουσμάτων, τα οποία έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό μετά από αρκετό καιρό, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και στους ειδικούς, οι οποίοι εξετάζουν νέα μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Αττικη είναι από τις περιοχές που ανησυχούν περισσότερο, καθώς η διασπορά του ιού συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα, καθώς είναι θα είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί στην Αττική διότι τα σχολεία είναι κλειστά ενώ και ο αριθμός των εργαζομένων είναι σημαντικά μικρότερος.

Θυμίζουμε πως σήμερα στην Αττική η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Παράλληλα, μέσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων. Όλα, ωστόσο, θα αποφασιστούν την Παρασκευή, καθώς οι ειδικοί εξετάσουν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το newsbeast.gr μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η διακοπή του click in shop και η διακοπή του click away.

Χαρδαλιάς για Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα συμμετείχαν ο πρόεδρός της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο του πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της αγοράς.

«Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς σύμφωνα με το grtimes.gr.

«Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος, επισημαίνει ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης. Διευκρινίζει, ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, όχι έκρηξη, τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ίδιου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

Κλείνοντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό», υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απάντηση του Δήμου Μούτση στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν 15 ετών

Βρέθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα για να «συνομιλεί» με τους θεούς

Χαμός στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Ο Μπογδάνος έχει κερδίσει επάξια τον χαφιεδισμό ως χαρακτηρισμό»

Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Καστοριά: Βομβαρδισμένο το τοπίο, δείτε εικόνες

Καιρός: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει ζέστη, πότε αναμένεται αλλαγή του σκηνικού