Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το ιστορικό ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη που το ισοπέδωσε και έγινε αισθητή ακόμα και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Ευτυχώς την ώρα της καταστροφής δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα στο ξενοδοχείο, το οποίο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα στολίδι για τους επισκέπτες της πόλης αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν κάθε είδους κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έρευνα για το συμβάν διενεργούν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Δείτε τις φωτογραφίες: