Σήμερα θα εξειδικευτούν τα μέτρα για την Αττική, μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μπει στο κόκκινο.

«Έχουμε ανοδική τάση στην Αττική. Οι δείκτες ανέβαιναν, φτάσαμε σε ανησυχητικά επίπεδα. Δεν θα φτάσουμε σε σημείο να πάρει φωτιά η Αττική. Σήμερα θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα. Με το κόκκινο δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα Λύκεια και η αγορά μπορεί να ανοίξει μόνο με το click away» είπε.

Δυο είναι οι δείκτες που ανησυχούν τον κ. Σύψα.

«Οι δύο δείκτες που μας ανησυχούν είναι η άνοδος των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%. Και τα δύο είναι κόκκινοι συναγερμοί» συμπλήρωσε.

Για την κολχικίνη ο κ. Σύψας είπε ότι «δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τη μεγάλη προσφορά της. Είναι όπλο, αλλά όχι αυτό που περιμέναμε».

Η πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας αλά Γαλλικά

Το σχετικό προσχέδιο των ειδικών περιλαμβάνει ακόμη και το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη».

Τι προβλέπεται στην «κόκκινη» ζώνη

Τα μέτρα που εφαρμόζονται στις «κόκκινες» περιοχές σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι οι οποίοι πρέπει να έχουν ειδική άδεια από την εργασία τους.
  • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και του click away. Ρολά στις λαϊκές αγορές
  • Κλειστά κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία.
  • Κλειστές εκκλησίες και μαζικά rapid τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του στρατού.