Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος-Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία.

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και όπως ανέφερε η κ.Γκάγκα έχουν δηλώσει όλοι «ναι». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι», τόνισε.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε δεν θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς ακόμα είναι πολύ περιορισμένα τα εμβόλια και τα μόνα που έχουν πάρει έγκριση μέχρι στιγμής είναι της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε γωνιά του τόπου, με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σήμερα σε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στην όλη επιχείρηση, για την υλοποίηση του ειδικού αυτού σχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  Άλλωστε, στο κτίριο «Φάρος» στην Κηφισίας έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλο μέρος της κυβερνητικής δράσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.