Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος-Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία.

Σύμφωνα με την πνευμονολόγο έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και όπως ανέφερε η κ.Γκάγκα έχουν δηλώσει όλοι «ναι». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι», τόνισε.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε δεν θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς ακόμα είναι πολύ περιορισμένα τα εμβόλια και τα μόνα που έχουν πάρει έγκριση μέχρι στιγμής είναι της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε γωνιά του τόπου, με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σήμερα σε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στην όλη επιχείρηση, για την υλοποίηση του ειδικού αυτού σχεδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  Άλλωστε, στο κτίριο «Φάρος» στην Κηφισίας έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλο μέρος της κυβερνητικής δράσης.