Εντός Ιουνίου τέσσερα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας –που προετοιμάζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι»- θα φιλοξενήσουν ισάριθμες οικογένειες αστέγων για τα επόμενα χρόνια. Η δράση της Οργάνωσης όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ετοιμάζονται και άλλα σαράντα διαμερίσματα που αναμένεται να δοθούν προς χρήση μέχρι το χειμώνα.

Έπειτα από την ανακαίνιση και επίπλωση της πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας, στην οποία βρήκαν στέγη 15 οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η ΜΚΟ «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» ετοιμάζει σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και άλλα διαμερίσματα, στα οποία θα στεγαστούν οικογένειες, οι οποίες θα επιλεγούν από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων. Τα διαμερίσματα έχουν ήδη ανακαινιστεί και επιπλωθεί και μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται η στέγαση των οικογενειών.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΜΚΟ, Βέρα Μεσσήνη, ιδιώτες έχουν ήδη παραχωρήσει στην οργάνωση ακόμα σαράντα διαμερίσματα, τα περισσότερα από τα οποία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα πρώην ξενοδοχείο με 35 δωμάτια, στα οποία μέχρι το χειμώνα αναμένεται να βρουν στέγη οικογένειες, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θεατρική παράσταση με το έργο «Η κατάρα της πεταλούδας» του Λόρκα θα δώσει υπέρ των σκοπών της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΟΝΟΜΑ?», σε σκηνοθεσία και επιμέλεια του Αυγουστίνου Ρεμούνδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστέγων Όνειρα».

Το πρόγραμμα «Αστέγων Όνειρα», υλοποιεί η Μαρία Μπακαλούλη. Με εμπειρία στον χώρο του μάρκετινγκ, αγάπη για το θέατρο και διάθεση για εθελοντική προσφορά, η κ. Μπακαλούλη ξεκίνησε πρόσφατα την εκπόνηση του προγράμματος με στόχο να θέσει το θέατρο στην υπηρεσία της κοινωνίας. Το πρόγραμμα αφορά στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, τα έσοδα των οποίων θα πηγαίνουν σε οργανώσεις που στηρίζουν τους άστεγους, αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η πρώτη συνεργασία έγινε με την ομάδα «ΟΝΟΜΑ?» υπέρ της ΜΚΟ «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι θίασοι.

«Εστίασα αρχικά στους αστέγους, δηλαδή ανθρώπους που κάποτε είχαν σπίτι και δουλειά και εξαιτίας της κρίσης βρέθηκαν στο δρόμο» εξηγεί η κ. Μπακαλούλη.

Η παράσταση της ομάδας «ΟΝΟΜΑ?» με το έργο «Η κατάρα της πεταλούδας» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα θα δοθεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 6 μμ, στο θέατρο «Vault» (Μελενίκου 26, Βοτανικός). «Η κατάρα της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Λόρκα και εξιστορεί την πάλη της πεταλούδας προς την ελευθερία. Με ήρωες έντομα, ο συγγραφέας σηματοδοτεί την αξία της κάθε ύπαρξης και υπογραμμίζει την ενότητα της φύσης.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Παίζουν οι Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Αγγελική Καρποδίνη, Νίνα Ντούνη, Ευδοκία Τσοτάκου, Άλκης Χωριανόπουλος και Έλσα Χωριανοπούλου. Αφηγητές οι Νατάσα Βησσαρίωνος και Μούκος Κοπαράνης.

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα προσφέρουν το ποσό που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων της ΜΚΟ «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» υπέρ της στέγασης των αστέγων.

Για την παράσταση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Τηλέφωνα κρατήσεων: 2130356472 και 6945993870.