Τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος κατά του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, ανακοίνωσαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να επαναπροσλάβει άμεσα τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών», τονίζει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δέχονται πολυμέτωπη επίθεση με την κυβέρνηση να τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους».

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη στήριξή του «στον αγώνα των υπαλλήλων που απολύονται από το δημόσιο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 103 χρόνια και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντεργατική και ανάλγητη πολιτική της».

«Μέσα από τις ενέργειές της στέκεται απέναντι όχι μόνο στους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας με στόχο τον αποκλεισμό των πιο φτωχών εργαζομένων από κάθε κοινωνικό αγαθό και κοινωνικές υπηρεσίες που τις συρρικνώνει. Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τώρα απολύονται. Αρχικά οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι σε Υπουργεία παίρνουν και αυτοί το δρόμο προς την ανεργία. Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.