Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνει σήμερα στις 18:30 η ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Μετά το συλλαλητήριο θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν οι καθαρίστριες, που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την επαναπρόσληψή τους μετά τη δικαίωσή τους στα δικαστήρια

Στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος, την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε υπουργεία), σταδιακά σε απόλυση. Είναι οι πρώτοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.