Δεκαοκτώ μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρενιάδης οδηγήθηκε στη φυλακή για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της της Proton Bank και ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφού σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν θα περάσει το κατώφλι της φυλακής αφού έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για άλλη κατηγορία αυτή της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδακη τον Ιούνιο του 1012.

Πάντως, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει για τον επιχειρηματία τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαράγδα Λιαρμακοπουλου ο εισαγγελέας ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.