Τραγούδια άρχισαν να ακούγονται ξαφνικά από το μπαλκόνι διαμερίσματος δεύτερου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 45, δίπλα στο Πολυτεχνείο.

Στο μπαλκόνι είχε βγει ένα ηχείο και είχε στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση. Μάλιστα, κάποια στιγμή στο μπαλκόνι βγήκε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας. Ακολούθησε η ανάγνωση μιας ανακοίνωσης για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Το μήνυμά τους ανέφερε τα εξής: «“ΕΔΩ ΣΕΗ, ΕΔΩ ΣΕΗ,

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Το Σ.Ε.Η., Τρίτη 17/11/2020, θα είναι στα γραφεία του, στην ιστορική του θέση, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι .

Επιλέγουμε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της.

Επιλέγουμε τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε. Να συμμετέχετε ενεργά από το σπίτι σας.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε παρακολουθώντας την live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του Σ.Ε.Η. στο Facebook».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος