Με συνθήματα απάντησαν κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τους απαγορεύσουν να κρεμάσουν πανό έξω από το Πολυτεχνείο μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11) μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασαν στο Πολυτεχνείο κρατώντας πανό, στεφάνια και λουλούδια.

Οι αστυνομικοί όμως προσπάθησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους λέγοντας πως η ανάρτηση πανό δεν επιτρέπεται και πως υπάρχει σχετική εντολή.

Η αντίδραση του πλήθους ήταν έντονη και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των αστυνομικών όπως «η Χούντα δεν τελείωσε το ’73». Επίσης οι πολίτες ανέφεραν πως τα πανό επιτρέπονται και ότι «η διακίνηση των ιδεών με κάθε τρόπο δεν απαγορεύεται».

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τους αστυνομικούς και δήλωσαν πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για να απαγορεύσει στον λαό να διαδηλώσει» ενώ τέλος ζήτησαν σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για τη 17 Νοέμβρη.

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr:

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Πανό της ΟΚΔΕ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου

Να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου καλεί η ΟΚΔΕ τους πολίτες μέσω σχετικού πανό που κρέμασαν μέλη της τη Δευτέρα (16/11) έξω από το Πολυτεχνείο.

Παρά τις απαγορεύσεις που αποφασίστηκαν λόγω της έξαρσης του κορονοϊού η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας επισημαίνει στο πανό: «Κάτω οι χουντοαπαγορεύσεις. Τρίτη 17/11, Κλαυθμώνος 14:00, όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Στο κτίριο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν και μέλη του ΚΚΕ (μλ) τα οποία κρέμασαν επίσης πανό στα κάγκελα ενώ παράλληλα άφησαν και μια ανθοδέσμη δίπλα στα στεφάνια που κατέθεσαν νωρίτερα μέλη της ΟΛΜΕ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πανό έξω από το Πολυτεχνείο κρέμασαν και οι αναρχικοί.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο – φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος