«Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή». Με αυτό το σύνθημα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο περιμένοντας να βγει η απόφαση για μια σειρά εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής, που δρούσε υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Απλός κόσμος, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές: ποτάμια κόσμου βρίσκονται στο δρόμο, κρατώντας πανό και δίνοντας βροντερό παρών κατά του φασισμού.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης θα ανακοινωθούν οι ποινές σε βάρος των κατηγορουμένων, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας υποβάλει την πρότασή της και πάρει το λόγο η υπεράσπιση.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο προχωρά στη συγχώνευση των ποινών και αμέσως μετά καλείται να αποφασίσει για το κρίσιμο θέμα της αναστολής ή όχι εκτέλεσης της ποινής των κατηγορουμένων. Από αυτή την απόφαση θα καθοριστεί αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στη φυλακή.Το λόγο θα λάβει πρώτη η Εισαγγελέας η οποία θα εισηγηθεί αν θα πρέπει να δοθεί και σε ποιούς κατηγορούμενους αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και στην περίπτωση που κάποιοι από τους κατηγορούμενους δεν είναι παρόντες στο εδώλιο, κατά την απαγγελία της ποινής, τότε το δικαστήριο θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασής του.Πάντως, στην περίπτωση που οι δικαστές αθωώσουν, ομόφωνα, κατηγορούμενους από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, τότε η απόφαση θεωρείται τελεσίδικη ενώ αν καταγραφεί μειοψηφία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση -εντός 10ημέρου- είτε αυτεπάγγελτα, είτε και μετά από σχετικό αίτημα της Πολιτικής Αγωγής.