Σε τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωράει από αύριο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με τους καθηγητές να αντιδρούν στην αναπλήρωση ωρών διδασκαλίας στα σχολεία που ορίζουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, εξαιτίας των καταλήψεων.

Οι καθηγητές θα κάνουν στάσεις εργασίας 8-11 το πρωί και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις 23, 24 και 25/4/14.

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2.000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;» λέει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

«Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει. Επίσης είναι και ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων» προσθέτει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.