Για το αντιγριπικό εμβόλιο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (30/9) ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κ. Νταλούκας εξηγώντας σε ποιες περιπτώσεις είναι ο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και δίνοντας συμβουλές στους γονείς.

«Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και εμείς ως Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων συστήνουμε το εμβόλιο να γίνει μετά την ηλικία των 6 μηνών σε όλα τα παιδιά» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ παράλληλα εξήγησε πως «αν εμβολιαστούν τα παιδιά θα σταματήσει η διασπορά της γρίπης».

«Οι γονείς συζητούν με τους παιδιάτρους. Οι παιδίατροι ελευθεροεπαγγελματίες εξυπηρετούν πάνω το 75% του πληθυσμού και έχουν την ευθύνη των παιδιών. Επειδή η σχέση με τους γονείς είναι πολύ κοντινή θα κάνουν αυτό που θα τους πουν οι παιδίατροι. Οι παιδίατροι σε όλη την Ελλάδα είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά τουλάχιστον τα μικρότερα» εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως τα παιδιά πέντε ετών και κάτω ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Αυτό δεν το δέχεται η δική μας εθνική επιτροπή. Εμείς όμως σαν παιδίατροι που έχουμε την ευθύνη των παιδιών πιστεύουμε πως εάν τα εμβολιάσουμε θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό η διασπορά της γρίπης».

«Μέσα στις οδηγίες που εκδόθηκαν χτες υπάρχουν κάποια παράθυρα. Ένα που υπάρχει είναι το εάν μέσα στο σπίτι υπάρχει άτομο το οποίο εάν κολλήσει γρίπη μπορεί να κινδυνεύσει το εμβόλιο μπορεί να συνταγογραφηθεί για όλους τους άλλους. Δύο τινά θα συμβούν. Οι παιδίατροι θα συνταγογραφούν εμβόλια με βάσει αυτό το παράθυρο και πάρα πολλοί άλλοι θα συνταγογραφούν με ψεύτικες διαγνώσεις, όχι μόνο παιδίατροι αλλά και παθολόγοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και εξηγεί:

«Προτείνουμε στο υπουργείο η συνταγογράφηση να γίνει πρώτα για τις ευπαθείς ομάδες και μετά να αξίζει για τους υπόλοιπους. Φέτος θα ζητήσουν να κάνουν εμβόλιο άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν».