Καλά είναι τα νέα από το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» καθώς βγήκαν αρνητικά και τα τρίτα τεστ για κορονοϊό στους 12 ναυτικούς που είχαν βρεθεί αρχικά οριακά θετικοί σε μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στην Κρήτη.

Ο έλεγχος είχε γίνει σε εργαστήριο με το οποίο ήταν συμβεβλημένη η ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει το πλοίο.

Οι επικεφαλής του πλοίου ενημέρωσαν χθες τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη των θετικών αποτελεσμάτων όμως οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ  εκτίμησαν ότι έπρεπε να επαναληφθούν τα τεστ καθώς μπορεί να ήταν ψευδώς θετικά δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα.

Στη συνέχεια η εταιρεία επανέλαβε τα τεστ εν πλω και βγήκαν όλα αρνητικά.

Σήμερα το πρωί όταν έφτασε το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου προκειμένου να γίνει νέος μοριακός έλεγχος και να επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ότι τα κρούσματα αυτά είναι όντως αρνητικά.

Τελικά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα rapid test των 12 του «Mein Schiff 6» βγήκαν αρνητικά.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι, έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχισατη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.