Αδελφές – ηρωίδες έσωσαν ζευγάρι που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στην Πάτρα

Οι αθλήτριες του πόλο βούτηξαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγάλουν στην ακτή τους δύο εφήβους


ΕΛΛΑΔΑ
20:09
04/09/2020
Αδελφές - ηρωίδες έσωσαν ζευγάρι που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στην Πάτρα
7
loading

Να πνιγεί κινδύνευσε ένα ζευγάρι το οποίο το βράδυ της Δευτέρας (31/8) έκανε μπάνιο στην πλαζ της Πάτρας. Οι δύο έφηβοι απολάμβαναν τη θάλασσα όταν παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Τυχαία από το σημείο περνούσαν δύο αδελφές - πολίστριες της ΝΕΠ η Μαρία και η Ναυσικά Μπαλάτσα. Μόλις άκουσαν τις κραυγές του ζευγαριού και την έκκληση για βοήθεια δεν δίστασαν στιγμή να μπουν στο νερό.

Όπως μεταδίδει το koinignomi.gr βούτηξαν αμέσως στη θάλασσα και κατάφεραν μόνες τους, να βγάλουν σώα στην ακτή δυο παιδιά. Το 16χρονο κορίτσι και το 17χρονο αγόρι της, που είχε στο μεταξύ παρασυρθεί εκατοντάδες μέτρα βαθιά στον Πατραϊκό κόλπο.

Το κορίτσι μόλις αντιλήφθηκε πως το αγόρι της κινδύνευε άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αλλά κανείς από τους κολυμβητές που βρίσκονταν στην ακτή εκείνη τη στιγμή, δεν τολμούσε να μπει μέσα στην θάλασσα, επειδή είχε αρχίσει να βραδιάζει και η απόστασή τους ήταν απαγορευτική για αμύητο λουόμενο.

«Μόλις βγάλαμε το κορίτσι, ακούσαμε τη φωνή και του αγοριού, που είχε παρασυρθεί στα βαθιά. Μόλις που διακρίναμε το κεφάλι του, γιατί νύχτωνε και είχε σηκωθεί κύμα. Μπήκα μέσα μαζί με την αδελφή μου και κολυμπήσαμε γρήγορα. Στην αρχή δεν καταλαβαίναμε που βρισκόταν. Τον χάναμε συνέχεια, γιατί βρισκόταν εκατοντάδες μέτρα μέσα στην θάλασσα» είπε η Μαρία.

Η αδερφή της Ναυσικά συμπλήρωσε: «Μόλις πλησιάσαμε το αγόρι, στην αρχή ήταν πανικοβλημένο. Του φωνάξαμε να ηρεμήσει για να μην παρασύρεται κι άλλο από το ρεύμα. Νύχτωνε, είχε κυματισμό και τον χάναμε από τα μάτια μας εύκολα. Μέχρι την στιγμή που τον πιάσαμε, μόλις που τον διακρίναμε και ήταν θέμα λεπτών να χαθεί εντελώς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Συγχαρητηρια επιστολη

  Η επίζηλη αυτή πράξη έχει τόση σπουδαιότητα πού ασφαλώς δέν ήταν δυνατόν να δοθεί το εύγε παρά μόνο σε εσάς πού το άξιζετε ,έτσι βραβεύεται μιά προσπάθεια καθώς και οι λαμπρές σας ικανότητες τίς οποίες είχαμε τήν ευκαιρία να διαπιστώσουμε .Κάθε ευτυχία για το παρόν και το μέλλον για εσάς με τιμή και δόξα αδελφές Μπαλάτσα.

 2. avatar Γιάνννης

  Συγχαρητήρια στις αδελφές.

 3. avatar ΜΑΚ

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ.ΣΥΓΧΑΡΥΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

 4. avatar Μόνο με κορίτσια που είναι σε ριάλιτι

  Ενδιαφερόμαστε ....
  Σιγά μη ασχοληθούμε ,με δυο ηρωίδες

 5. avatar Πάντα ηρωίδες!

  Συγχαρητήρια για την τόλμη

 6. avatar Ένα μεγάλο μπράβο..

  .. δεν είναι αρκετό για αυτή την πράξη!
  Πρέπει να συγχαρεί τα κορίτσια προσωπικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

 7. avatar Μπραβοοοο

  Στα κοριτσια απο την Πατρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει