Έξι άνθρωποι κινδύνευαν να πνιγούν σήμερα στις θάλασσες της Κρήτης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Πρόκειται για τουρίστες από την Γερμανία και την Βρετανία που αψήφησαν τους ανέμους και βούτηξαν στα ταραγμένα νερά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ναυαγοσώστες της «Ωκεανίς», οι δύο πρώτες διασώσεις έγιναν στην παραλία της Ανθούσας. Ζευγάρι Γερμανών (33-35 ετών) παρασύρθηκαν από τα υπόγεια ρεύματα και άρχιζαν να φωνάζουν για βοήθεια.

Στο σημείο βρέθηκε ο έμπειρος ναυαγοσώστης, ο οποίος κατάφερε να βγάλει το ζευγάρι των Γερμανών σώο στην ακτή. Δυο ώρες μετά ακόμη δυο τουρίστριες από την Βρετανία (23-25), παρασύρθηκαν στο ίδιο σημείο αλλά και αυτό το περιστατικό είχε ευτυχώς θετική έκβαση.

Μία διπλή διάσωση σε ένα ακόμη ζευγάρι Γερμανών (30-35 ετών) τουριστών στην τοποθεσία του Φοίνικα, έκανε ο επόπτης ναυαγοσώστης, καθώς οι τουρίστες παρασύρθηκαν από τα υπόγεια ρεύματα που είχε στην περιοχή. Ο ναυαγοσώστης μας κατάφερε να βγάλει το ζευγάρι έξω, χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.