Με ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε η αποστολή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών από τη 8η Μαθηματική Ολυμπιάδα SEEMΟUS 2014, που διεξήχθη στην πόλη του Ιασίου της Ρουμανίας για φοιτητές πανεπιστημίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για τους καθηγητές, γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», ήταν μια επιβεβαίωση για τη δουλειά τους η διάκριση αυτή, οι φοιτητές όμως που πήραν τα μετάλλια πήγαν ένα βήμα παραπέρα. «Η εμφάνισή μας ανάμεσα σε τόσο δυνατές ομάδες του διεθνούς χώρου ήταν μια απάντηση στην κακή αξιολόγηση που έλαβε το τμήμα μας», λέει στην εφημερίδα ο «χρυσός» Ιωάννη Τσόκανος, δευτεροετής στο Μαθηματικό της Πάτρας.

Σύμφωνα με την εξωτερική αξιολόγηση του 2013, το Τμήμα Μαθηματικών της Πάτρας κρίθηκε «αδύναμο» σε όλα τα επίπεδα, συμπέρασμα με το οποίο διαφωνούν κάθετα οι φοιτητές που γύρισαν από τον διεθνή διαγωνισμό.

Το τμήμα είχε κάνει πέρσι την παρθενική του εμφάνιση στον διαγωνισμό πετυχαίνοντας με την πρώτη «χρυσή» παρουσία.

Οι νικητές της Ολυμπιάδας, από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι οι Ιωάννης Τσόκανος (χρυσό μετάλλιο), Ανδρέας Κωστακιώτης και Μαρία Χριστίνα βαν ντερ Βέιλε (αργυρά μετάλλια) και Ιωάννης Βαξεβανάκης και Γεωργία Σούλη (χάλκινα μετάλλια).