Συναγερμός μετά τα 43 νέα κρούσματα κορονοϊού – 36 τα εισαγόμενα – Προβληματισμός για τα πανηγύρια

Τα 20 από τη Σερβία - Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών - 193 τα θύματα του ιού στη χώρα μας- «Ανοίγουν» οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία, «μπλόκο» στους Σέρβους


ΕΛΛΑΔΑ
6:22
07/07/2020
Συναγερμός μετά τα 43 νέα κρούσματα κορονοϊού - 36 τα εισαγόμενα - Προβληματισμός για τα πανηγύρια
12
loading

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει χθες το απόγευμα άλλα 43 τις τελευταίες 24 ώρες. Τα 36 εξ αυτών, μάλιστα, ήταν εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά την διενέργεια ελέγχων στον Προμαχώνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Ακόμη, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Δύο κρούσματα εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου. Ένα νέο κρούσμα εντοπίζεται στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής.

 Σε 193, δε, ανέρχονται οι θάνατοι, καθώς απεβίωσε 83χρονη, νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Τα 852 κρούσματα (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Το 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Προβληματισμός για τα πανηγύρια

Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για το αν πρέπει να συνεχιστούν τα πανηγύρια, μετά τα περιστατικά που υγειονομικά χαρακτηρίστηκαν εκτός ελέγχου το Σαββατοκύριακο, όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Ήδη επιβλήθηκαν πρόστιμα για το παραδοσιακό γλέντι στην Αλίαρτο Βοιωτίας όπου συγχρωτίστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι, ενώ τον χορό να έσυραν τοπικοί άρχοντες και βουλευτές.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, μίλησε για την παρουσία του στο γλέντι στο Mega και στην εκπομπή Live News και σε ερώτηση αν χόρεψε είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ξεκίνησα τον χορό».

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πέρασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην αρχή ήταν όλα καλά. Όταν επανήλθε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είδε ότι δεν τηρούνταν και τους επέβαλλε πρόστιμο και καλά έκανε».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης υπήρχε νόμιμη άδεια και η σύσταση από τον ΕΟΔΥ είναι να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Πράσινο» στους Βρετανούς, «στοπ» στους Σέρβους

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την έκτακτη αεροπορική οδηγία (Notam) που ισχύει από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου και αφορά στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας/Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στην χώρα μας, λόγω έξαρσης της πανδημίας στη γείτονα χώρα.

Επίσης, αρχίζουν ξανά από την ίδια ημέρα, 15 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της χώρας μας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, απαγορεύονται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 όλες οι πτήσεις μετακίνησης επιβατών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, καθώς και είσοδος στη χώρα μας Σέρβων τουριστών. Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς Σερβία, ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών Συνθήκης Σένγκεν, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις και απαραίτητες μετακινήσεις (essential reasons), υγειονομικό προσωπικό, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία της κυβέρνησης, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, σπουδαστές, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναθεώρηση αεροπορικής οδηγίας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Όσον αφορά στις πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο, αναθεωρήθηκε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ισχύει πλέον έως την Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 23:59, έτσι όλες οι πτήσεις προς και από τα ελληνικά αεροδρόμια από τα αντίστοιχα βρετανικά επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου 2020 χωρίς περιορισμούς.

Για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή πτήσεων, δηλαδή έως 14/7/20 υπάρχουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

Επιτρέπονται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις πυροσβεστικών (fire fighting flights), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών, μελών της οικογενείας τους και κατόχων άδειας κατοικίας στην χώρα μας που εγκρίθηκαν από το υπ. Εξωτερικών.

Αλλαγές στην υποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από τις 9 Ιουλίου

Από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν το check in και όχι 48 ώρες που ισχύει έως τις 8 /7/2020. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται το παραπάνω ηλεκτρονικό έντυπο, καθώς και για το QR CODE  του κάθε επιβάτη.

Τεστ COVID-19 στους επιβάτες διεθνών πτήσεων προβλέπεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Συναγερμος

  Είχε σιωπήσει αρκετό καιρό . Τώρα πλέον θα έχει την τιμητική του.

 2. avatar XAAXAXAXXAXAXAXXA!!!!!!!!!!!!!!!!

  Άνοιξαν τις πόρτες μάλιστα χωρίς χρονικό όριο αναθεώρησης στη χειρότερα χτυπημένη χώρα από τον κορονοιό με εκατομμύρια κρούσματα, αλλά κλείνουν τα σύνορα στους Σέρβους με τα συγκριτικά λιγότερα από τους Άγγλους.Για κάποιες στερλίνες παραπάνω αυτοκτονούν τον ελληνικό πληθυσμό και δημιουργούν τουριστικό και πολιτικό πρόβλημα με τους καλύτερους γείτονες μας.Τρελό!

 3. avatar Να απαγορεύσουν

  Τα πανηγύρια Αφού δεν καταλαβαίνουν τα δίποδα του ζωικού βασιλείου Στην επαρχεία τα πανηγύρια είναι επίδειξη είναι στάτους κβο είναι εκεί που πάει όλο το μαύρο χρήμα και οι επιδοτήσεις Αφού λοιπόν είναι έτσι κλειστά τα Δεν θα πληρώνουμε εμείς αυτούς που θέλουν να πεθάνουν Ας πάνε να αυτοκτονήσουν μόνοι τους

  1. avatar αυτο σε μαρανε

   εδω ξερβακωθηκαμε να καλουμε αρωστους για τουρισμο ωστε να κονομησουν οι τεμπεληδες της αρπαχτης και εσενα σε πήραξαν τα πανηγυρια και οι επιδοτησεις. οταν δεν ξερεις τι γινεται με τις επιδοτησεις των ξενοδοχων καλυτερα να μη μιλας. τουλαχιστον αυτοι που χορευαν ηταν υγιεις μενοντας κλεισμενοι για μηνες σπιτι τους. οι αλλοι το επαιζαν \"ανοσια της αγελης\" και τωρα ερχονται σαν να μην τρεχει τιποτα. κανε μας τη χαρη μωρε. αμντε μπραβω.

 4. avatar Χαχα

  Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα είμαστε πραγματικά για τα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

 5. avatar Αυτα ειναι

  Ερε γλεντια...ολοι συμπεριφερομαστε σαν να μην τρεχει τιποτα.
  Το καλοκαιρι και ο ηλιος μας ξεγελαει.
  Κατσε να δεις απο φθινοπωρο που θα πλακωσουν και οι ιωσεις και τα κρυα, τι τρομο θα ζησουμε.

  1. avatar εσυ

   εισαι απο μονος σου τρομος και χαλι μαυρο. κατσε μεσα αιωνιος

   1. avatar Εσυ μπρο

    Θα κλαις οταν σε τρεχουν στην εντατικη. Εισαι επικινδυνος.

 6. avatar stathopa77

  E ας έχουμε και κανα κρούσμα παραπάνω, τι να κάνουμε, να πεθάνουμε απ την πείνα εμείς οι νεότεροι? Η ανεργία που είναι μπροστά μας δεν θα έχει προηγούμενο. Αντε καντε και καμια μείωση μισθού στους δημοσίους μηπως επιβιώσουμε

 7. avatar ρε…

  ξ......ς τ......ς, ποιος συναγερμος ρε π.......ς; οταν μονο 6, 7 ειναι εντος επικρατειας και τα υπολοιπα τα βρηκανε στα συνορα; η....ι οι τρομολαγνεια καλα κρατει. Μονο μην κανετε καμια μ....α και μας ξανακλεισετε μεσα την στιγμη που τον χειμωνα που ερχεται ετσι οπως τα κανατε καραγκιοζηδες δεν θα εχουμε να φαμε. [...]. Οι αρωστοι και οσοι ειναι ετοιμοι για κακαρωμα να κλειστουνε αυτοι μεσα

 8. avatar South

  Ψέματα. Οι Σέρβοι είναι ορθόδοξοι και βρίσκονται κι αυτοί υπό την σκέπη της γλυκιάς μας παναγίτσας. Εικονίτσες σταυρουδάκια αγιασμοί κομποσκοίνια θεία κοινωνία και όλα αυτά τα συναφή βοηθούν και προστατεύουν επίσης. Περισσότερες πληροφορίες σε πολύ λίγο... ευχαριστώ

  1. avatar Μη ανταγωνιστικος

   Να πας στην β.κορεα αφου μισεις τους χριστιανους φιλτατε south corean

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει