Κάλεσμα σε όλους τους ερωτευμένους να «κλειδώσουν» τον έρωτά τους, σε δύο μεγάλες, σιδερένιες καρδιές που θα στηθούν σε δύο σημεία του χωριού, απευθύνουν οι επαγγελματίες του Ελατοχωρίου, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, όσοι λοιπόν επιθυμούν να αποδείξουν πως η αγάπη τους αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, δεν έχουν παρά να «ανηφορίσουν» στο Ελατοχώρι και να συμμετάσχουν στη γιορτή «Lock your Love».

Το μόνο που χρειάζεται είναι το… ταίρι τους και μια κλειδαριά πάνω στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν ό,τι επιθυμούν.

«Οι κλειδαριές θα κλειδώνουν πάνω στις δύο μεγάλες καρδιές (κάθε μία απ΄ αυτές έχει ύψος 1,90) και τα ζευγάρια θα πετάνε τα κλειδιά στο ποτάμι», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κυριακή Δαγκαλίδου μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ελατοχωρίου και της ομάδας νέων του χωριού (ΥPP).

Μάλιστα, η ιδέα για να «κλειδωθεί» η αγάπη, φαίνεται ότι βρήκε ανταπόκριση, καθώς, μέχρι χθες, η πληρότητα σε ξενώνες και ξενοδοχειακά καταλύματα φθάνει στο 70%.

«Έχουμε πολλές κρατήσεις, υπάρχουν ζευγάρια με 15 και 20 χρόνια γάμου που θα έρθουν για να γιορτάσουν την επέτειό τους, κλειδώνοντας την αγάπη τους», σημείωσε η κ. Δαγκαλίδου.

Ερωτευμένοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Αθήνας θα δώσουν το παρών αύριο στο Ελατοχώρι για να γιορτάσουν τον… έρωτά τους. Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην Τρανή Βρύση.

Από τότε και για κάθε μέρα, τα λουκέτα αγάπης κι έρωτα θα περιμένουν να πάρουν τη δική τους μοναδική θέση επάνω στις καρδιές. Τα κλειδιά θα ρίχνονται στο ποταμάκι στη γέφυρα «Κεραμίδα», όπου εκεί θα βρίσκεται και η δεύτερη καρδιά, ώστε ο έρωτας αυτός να διαρκέσει αιώνια!

Τα λουκέτα αγάπης μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το «Χοροστάσι», στην πλατεία του παλιού χωριού.
Η διαμονή στους καλαίσθητους ξενώνες και ξενοδοχεία της περιοχής για δύο βράδια, με πρωινό από 100 έως 140 ευρώ, το δίκλινο.

Η νέα εκδήλωση «Lock your Love», είναι συνέχεια της προσπάθειας του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ελατοχωρίου για την ανάδειξη της περιοχής και την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών. Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου η «Γιορτή Κρασιού», όπου εκατοντάδες εκδρομείς δοκίμασαν τα κρασιά της Πιερίας και συμμετείχαν στην παρουσίαση των κτημάτων των οινοποιών.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, «η πρώτη αυτή προσπάθεια έληξε με επιτυχία και δείχνει σε όλους το δρόμο πως η γνωριμία ενός τόπου, των αξιοθέατων του, της φύσης, της ιστορίας του, των ανθρώπων και των προϊόντων του, είναι το ζητούμενο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού προϊόντος».