Επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό εξαπέλυσε χθες μέσω επιστολής του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Όπως αναφέρει το Έθνος, δεν είναι το πρώτο επεισόδιο της διαμάχης του «Λάμπρου» με τον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Ο εμφύλιος στην τρομοκρατική οργάνωση κρατάει πολλά χρόνια, από τότε που ο Χριστόδουλος Ξηρός στην προανακριτική απολογία του το 2002 είχε καταθέσει στις Αρχές το «οργανόγραμμα» της 17Ν με ονόματα και διευθύνσεις.

Και μπορεί αργότερα να ανακάλεσε όσα είχε καταθέσει, ωστόσο το «στίγμα» του συνεργαζόμενου με τις Αρχές τον ακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνύπαρξής του πίσω από τα σίδερα του Κορυδαλλού.

Ο πόλεμος μεταξύ Γιωτόπουλου και Ξηρού συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού ο πρώτος φαίνεται ότι δεν συγχώρεσε ποτέ την πλήρη ομολογία του δεύτερου, τον οποίο θεωρεί «χαφιέ». Μάλιστα, η λεκτική τους αντιπαράθεση είχε εξελιχθεί σε συμπλοκή τον Αύγουστο του 2009 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο Ξηρός είχε γρονθοκοπήσει τον Γιωτόπουλο, έπειτα από ανταλλαγή ύβρεων. «Ο Ξηρός έπεσε κάτω, έπιασε το πόδι του Γιωτόπουλου και το δάγκωνε», είχε καταθέσει σωφρονιστικός υπάλληλος.

Η γνωριμία Ξηρού-Γιωτόπουλου
Για τη γνωριμία του με τον Αλ. Γιωτόπουλο είχε υποστηρίξει ότι έγινε στις αρχές του 1984 και την είχαν κανονίσει ο Κουφοντίνας με τον Σκάνδαλη. «Μου συνέστησαν ένα άτομο που εμφανίστηκε με το όνομα “Λάμπρος ή Ψηλός”, άλλο άτομο με το ψευδώνυμο “Νικήτας” και ένα τρίτο άτομο με το ψευδώνυμο “Αλέκος ή Ταινίας”», ήταν μερικά από τα λεγόμενά του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αναφέρει ότι ο Γιωτόπουλος είχε αρχηγικό ρόλο σε όλες τις ενέργειες και ότι ήταν εκείνος ο συντάκτης των προκηρύξεων καθώς και ότι πρότεινε τους στόχους της οργάνωσης.