«Είμαι δικηγόρος του. Αρνούμαι να τον απαξιώσω», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, υποστήριξε ότι αρνείται να του δίνει συμβουλές για τη στάση του.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η φωνή του όντως είναι η φωνή του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Διαψεύδω τα σενάρια ότι έχει συλληφθεί ότι τον βάζουν να διαβάζει κείμενα», πρόσθεσε και ανέφερε: «Πιστεύω στην Ελλάδα μου».

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που μιλούν για φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε: «Ακούω την τρομολαγνεία και πραγματικά έχω τρομάξει». «Διαβάζοντας το κείμενό του, βλέπω ανοιχτή μετωπική δράση, δε βλέπω αίμα, δε βλέπω τίποτα δίπλα μας να θέλει να τρομοκρατήσει το λαό. Θέλει να αφυπνίσει σε κάποια σημεία», πρόσθεσε.
Και τόνισε: «Αντί να χτίζουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας, δεν κοιτάμε τις υπάρχουσες; Αντί να λέμε ότι επειδή έφυγε ο Ξηρός, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας; Πιστεύω ότι είμαστε σε λάθος δρόμο».

Υποστήριξε, με αφορμή το δημοσίευμα, ότι όποιος έχει μιλήσει μαζί του, καταλαβαίνει ότι έχει κοινωνική δομή και μόρφωση.

«Δεν πιστεύω ότι του επέβαλαν να διαβάσει το κείμενο. Δε νιώθω ότι ετοιμάζεται να αιματοκυλήσει την Ελλάδα. Αυτή την αίσθηση έχω», επανέλαβε.

Και ερωτώμενος για το τι συμβουλή θα του έδινε, είπε: «Λυπάμαι που το λέω αλλά δε θα τολμούσα να του πω να παραδοθεί. Ο ρόλος μου δεν είναι να τον συμβουλεύσω, ο ρόλος μου είναι να τον υπερασπίζομαι».

Και ξεκαθάρισε ότι με τον Χριστόδουλο Ξηρό είναι φίλοι. «Τη φιλία μας δεν μπορώ να την υποβαθμίσω, όσο κι αν φαίνεται παράξενο» και κατέληξε λέγοντας: «Όταν τον άκουσα, χάρηκα γιατί είναι καλά. Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση, δεν είναι κακό αυτό».

Πάντως, είπε: «Για τους κάποιους άλλους, ο Χριστόδουλος και ο Κουφοντίνας ζήτησαν συγγνώμη. Όλα αυτά είναι βαθιά ανθρώπινα. Όλοι τους όρθιοι ζήτησαν συγνώμη από τη μάνα του Αξαρλιάν στη δίκη».